5. november 2021: Filmen Zenith

Den 5. november 2021 var det klart for et BAF-møte utenom det vanlige!

Hovedpunkt på programmet var visning av kortfilmen «Zenith» der ett av våre medlemmer - Arnstein Dale - hadde hovedrollen. Møtet ble holdt i Cinemateket på USF Verftet, en meget bra kinosal med topp utstyr for både bilde og lyd. Møtet var åpent også for ikke-medlemmer, og i overkant av 50 personer møtte opp.

Roar Inge Hansen innledet møtet med en rykende fersk og flott videopresentasjon av BAF. Denne ga et godt innblikk i BAF sin virksomhet, både for ikke-medlemmer og nye medlemmer.

BAF

Roar Hansen innleder møtet.

Deretter var det klart for kveldens høydepunkt: filmen "Zenith" som vant prisen for «Best Documentary/Beste Dokumentarfilm» under West Nordic International Film Festival. «Det er nesten skummelt hvor vakkert det ukjente kan være.» Arnstein Dale, en astrofotograf fra Bergen, har lenge vært fascinert av å ta bilder av stjernetåker og galakser flere tusen lysår unna det man kan se med det blotte øye. I filmen forteller han om sin hobby, sine drømmer og prosessen fram til et godt astrofoto. Filmen er produsert i wide-screen og med spesialkomponert musikk som setter en flott stemning. Nydelig foto, fin og stram regi, flott surroundlyd, og ikke minst Arnstein sin fine formidling gjorde dette til en sterk opplevelse.

Etter filmen hadde Ronny Hjelland et kort og engasjerende foredrag om avstandene i verdensrommet, og hvordan disse måles.

BAF

Ronny Hjelland forteller om verdensrommet.

BAF

Møtet ble avsluttet med utdeling av blomster til filmfotograf og regissør Thomas Krohn Dalen, produsent Daniel Aleksander Johannessen og hovedrolleinnehaver Arnstein Dale.

Referat: Odd Høydalsvik

Tilbake